Valls aprova un pressupost expansiu de més de 37 milions d'euros

 

El ple de l’Ajuntament de Valls ha aprovat un pressupost expansiu per aquest 2024. Finalment, els comptes superaran els 37 milions d’euros, entre altres aspectes, per la inclusió de les despeses de tres organismes autònoms que es dissolen i s’integren dins l’estructura de l’Ajuntament. És el cas de la Xarxa de Cultura, Escola de Música i el Museu de Valls.

El consistori també preveu augmentar l’assignació a Vallsgenera més enllà dels 3 milions d’euros per incidir en polítiques d’ocupació.  És una de les prioritats que vol dibuixar l’equip de govern de Junts i Esquerra en uns números que també, diuen, volen incidir en polítiques socials, d’igualtat i feminisme i que abracen accions per la sostenibilitat, com el desplegament de la zona de baixes emissions i la instal·lació de plaques solars.

Propostes, algunes, consensuades amb el Partit Socialista, que, com a gest i en resposta a l’apropament, ha optat per l’abstenció.

valls_ple.jpg

CUP i VOX van votar en contra d’una proposta del govern que, van advertir, arribar amb quatre mesos de retard. Pels anticapitalistes, el pressupost no reflecteix les inquietuds socials que defensa el govern que incorpora.

El pressupost destinarà més de set milions d’euros al capítol d’inversions. Dos ja provenen de projectes engegats, com la rehabilitació de Ca Xapes, que s’afegeixen a 5,4 milions de noves inversions.

La major part del paquet es concentrarà al centre històric. En destaca el projecte de rehabilitació de Ca Padró per convertir-lo en seu de l’escola de música. Un projecte de gairebé dos milions d’euros finançat amb fons europeus.