Valls vol acabar amb l'incivisme dels amos de mascotes

L'Ajuntament de Valls ha engegat una campanya per fomentar la tinença responsable dels animals de companyia. Ho fa per recordar les obligacions que es recullen a la nova Llei de Benestar Animal.  Per exemple, la necessitat de tenir-los censats i amb un microxip o la prohibició de deixar els gossos lligats a l'espai públic sense supervisió. Actualment, a la ciutat hi ha més de 3.300 animals sensats, la gran majoria, prop de 2.900, són gossos. 

Durant les pròximes setmanes, diversos informadors ho explicaran al carrer i repartiran un dispensador de bosses per recollir els excrements. I és que les defecacions dels gossos a la via pública és la principal problemàtica a la ciutat. Ara, precisament, s'incidirà en l'obligació de recollir-les.

La normativa recull altres infraccions, de caràcter lleu, greu o molt greu. Les multes van des dels 500 euros fins als 200.000 euros. La Policia Local reforçarà la vigilància. Al llarg del 2023, l'Ajuntament va iniciar una quarantena d'expedients sancionadors a propietaris de mascotes.