La modificació del POUM accelerarà les expropiacions de Ca Padró

Pas important endavant per fer realitat el projecte per a traslladar l'Escola Municipal de Música de Valls a l'antic edifici de Ca Padró. La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Generalitat va donar llum verda aquest dimarts a la modificació puntual del POUM vallenc per a poder actuar en tot l'àmbit que comprèn el projecte.

A més de l'edifici central de Ca Padró, aquest preveu afegir fins a sis immobles més, ara mateix en mal estat o desocupats, per tal de crear un nou gran espai. Amb aquesta modificació, aprovada pel ple vallenc el passat mes de maig, es qualifiquen com equipaments comunitaris tant Ca Padró com les parcel·les situades als números 3, 5 i 7 del carrer Peixateria i al número 7 del carrer Forn Nou.

Uns immobles per als quals l'Ajuntament vallenc ja ha arribat a un acord de compra en alguns dels casos, mentre que altres hauran de ser expropiats. Un procés aquest darrer que facilitarà la modificació recentment aprovada.

TERMINIS AJUSTATS

Un procés que avança paral·lelament a la redacció del projecte, adjudicada a través d'un concurs d'idees. Tot amb l'objectiu que les obres compleixin els terminis marcats pels fons Next Generation, que financen 1,8 dels 4 milions d'euros previstos d'inversió, i que fixen l'acabament de les obres abans del mes de març del 2026.