Adapten torres elèctriques de l'Alt Camp per evitar l'electrocució d'aus

Endesa adaptarà fins a finals d'any una trentena de torres elèctriques de l'Alt Camp per evitar que els ocells morin electrocutats. Les actuacions es desenvolupen en 10 termes municipals diferents i, en concret, el que fan és introduir aïllants per protegir l'avifauna. L'actuació l'executa Endesa mitjançant un conveni amb la Generalitat per reduir el risc d'electrocució i col·lisió dels ocells.

Els operaris milloraran 35 suports de les línies elèctriques folrant amb material aïllant part del cablejat o substituint els antics aïlladorsAixò disminueix el risc que els ocells morin electrocutats a causa de les torres elèctriques. Per exemple, un dels moments delicats és quan l'au estén les ales per emprendre el vol, ja que pot entrar en contacte amb un cable. 

NO S'INTERROMP EL SUBMINISTRAMENT

El que és curiós de la instal·lació dels elements de protecció és que es fa sense necessitat de tallar el subministrament elèctric. Els tècnics treballen en tensió, la qual cosa els permet no desconnectar la línia.

Més enllà de les actuacions a l'Alt Camp, que s'enllestiran a finals d'any, Endesa intervindrà un total de 150 suports a la demarcació de Tarragona.