Les colles vallenques compleixen amb nota a la Firagost

 

La Firagost vallenca va confirmar les sensacions que ja fa dies corren per la capital de l'Alt Camp, que les dues colles vallenques estan preparades per a l'exigent mes d'agost que els espera. Totes dues van completar amb bona nota els reptes platejats en una actuació que, aquest cop sí, també va destacar per la seva agilitat.

LA VELLA REPETEIX SANT JOAN

La millor actuació la va dur a terme una Colla Vella que va complir amb l'objectiu de revalidar la gran diada de Sant Joan.

Així, i després de descarregar un 3d9f que cada vegada més demana poder pujar un pis més a mitjà termini, els rosats van afrontar el gran repte del dia a la segona ronda. Ho van fer amb un 4d9fp que va tornar a mostrar la batalla que planteja una estructura d'aquestes característiques, però una vegada més els del Portal Nou van fer valer la confiança que hi tenen per descarregar-lo. Després de completar les rondes de castells amb el 4d9f, el segon Gamma Extra rosat va arribar a la ronda de pilars amb un espadat de vuit que van completar amb una descarregada èpica, sobretot per part del quart del pilar. Una actuació que ha de ser la base de les grans diades rosades del mes d'agost.

LA JOVES VENÇ AL 4D9f

I a l'altre costat de la plaça, la Joves sortia de la Firagost amb la satisfacció de completar la millor actuació de la temporada i haver deixat enrere l'assignatura pendent del que portem decurs, el 4d9f.

Després d'obrir plaça amb el seu castell insígnia d'enguany, el 3d9f, van afrontar l'estructura de 4 a la segona ronda. Un castell que van haver de treballar, però que va mostrar la bona feina feta a l'assaig i que la manca de camises en algunes ocasions no havia permès veure a plaça. A més, el castell deixa la imatge per a la història d'una dona, la Júlia Montserrat, al pis de quarts, convertint-se en la primera a completar aquesta estructura en aquesta posició. Van tancar les rondes de castells sumant un nou 5d8 a la seva estadística anual per a completar a la ronda de pilars la segona estrena del dia, un pd7f que també ha de tenir futur a la temporada vermella.

Ara les dues colles vallenques es tornaran a veure les cares a plaça el 15 d'agost a La Bisbal, on començaran quinze dies frenètics que acabaran a la plaça de la Vila de Vilafranca el dia 30.