L'Ajuntament de Valls avala el nou projecte de túnel de l'A-27

Des de l'Ajuntament de Valls veuen amb bons ulls el nou projecte presentat per Foment pe rla túnel del Coll de L'illa ja que, tot i encarir-ne el pressupost, contempla totes les problemàtiques aparegudes. Demanen però celeritat a l'hora d'executar-lo

Els operaris de les obres de l'autovia A-27 ja treballen en el primer viaducte que portarà els usuaris de la via cap al futur túnel del coll de Lilla. És un dels punts del traçat de la futura infraestructura que no s'ha alterat. Sí hi ha canvis substancials respecte el projecte inicial a l'entrada del túnel per Fonstcaldes i a la inclinació interior del mateix. Són modificacions ja presentades i aprovades tècnicament pel ministeri de Foment que volen aportar solucions a la problemàtica geològica del terreny, que condicionava l'estabilitat de la infraestructura tal i com estava plantejada. Les modificacions han rebut l'aval dels Ajuntaments afectats per l'obra, tot i advertir que aquests canvis poden suposar un nou retard. Per això la setmana passada l'alcalde de Montblanc reclamava celeritat. Una demanda que també arriba des de l'Ajuntament de Valls, on arrela la preocupació pel fet que els terminis d'execució de la futura autovia depenen ara de la voluntat política del govern estatal.

El fet que la modificació del projecte, anunciada ara fa un any, en redimensioni també el seu pressupost d'inversió en més d'un 30% respecte al projecte inicial, obligarà a tramitar l'aprovació de la despesa. Des de Valls, això es percep com una nova maniobra del govern del PP per alentir els treballs.

El cost final del projecte s'enfilarà ara més enllà dels 115 milions d'euros.