L'habitatge cooperatiu de Sostre Cívic a Valls ja té els primers veïns

Els habitatges cooperatius del carrer Paborde de Valls ja tenen els primers inquilins. La cooperativa Sostre Cívic ha entregat formalment les dues primeres claus. En total, la comunitat consta de 13 habitatges, cinc dels quals, com els que ja s’han entregat, es destinen a col·lectius vulnerables.

En Sekou i na Maria Ester seran veïns de comunitat a partir d’avui. Són els primers beneficiaris del projecte cooperatiu que Sostre Cívic impulsa a Valls. Són pisos en règim de cessió d’ús i qualificats de protecció oficial amb voluntat de facilitar l’accés a un habitatge digne a preu assequible i adequat. Entre els tretze habitatges de què disposa Sostre Cívic en aquest immoble, cinc es destinaran a atendre de forma preferent les necessitats de col·lectius vulnerables, entre els que es trobaven els dos primers beneficiaris, que han trobat en aquest projecte una oportunitat immillorable per assegurar-se un futur.

Els 13 habitatges que Sostre Cívic va adquirir per desenvolupar el projecte cooperatiu formen part d’un immoble de 2009 propietat d’una entitat bancària que estava en desús. Són pisos d’entre 39 i 86 metres quadrats i les quotes d’ús que han d’assumir els socis de la cooperativa oscil·len entre 230 i 550 euros mensuals, amb una aportació inicial d’un màxim de 4.200 euros. La fortalesa del model cooperatiu, amb dret d’ús indefinit garanteix que el preu es mantingui estable. Una alternativa al model de mercat lliure que Sostre Cívic desenvolupa per primer cop al Camp de Tarragona, però en la qual ja té experiència.

UNA SEGONA FASE OBERTA A TOTHOM

En les properes setmanes es preveu entregar les claus a dos nous veïns. Els primers habitatges que s’han mobilitzat són els destinats a col·lectius vulnerables, però, en una segona fase de desenvolupament, la proposta també s’obrirà a totes les persones que compleixin els requisits d’Habitatge de Protecció Oficial. El dijous 30 de març hi ha prevista una sessió informativa per totes les persones que estiguin interessades en aquest model d’habitatge cooperatiu.