L'Ajuntament de Valls s'oposa a fer passar els trens de mercaderies per la ciutat

L'Ajuntament de Valls diu no al pas dels trens de mercaderies per la ciutat. Comprenen que no han de passar pels municipis de la costa, però refusen que l'alternativa sigui prop d'altres nuclis de població o zones d'interès ambiental. El toc d'alerta el donen per una de les opcions que estaria damunt la taula del Ministeri.

No els ha arribat informació oficial, cosa que lamenten, però temen que s'aprofiti el nou ramal de Picamoixons per fer passar els trens de mercaderies per l'actual traçat de Valls. El nou ramal era una petició, entre d'altres, del mateix Ajuntament, però per afavorir el pas dels trens de passatgers. Critiquen que ara s'obri la porta a traslladar-hi les mercaderies, tal com plantejava un twit del responsable del desplegament del Corredor, Josep Vicent Boira. Les altres dues opcions serien la de Constantí-Roda i la de Valls-Alcover, just abans d'arribar a la ciutat. 

PASSARIA PROP DE 9 ZONES RESIDENCIALS

Mapa trens

Si, finalment, el traçat de les mercaderies per l'interior acaba passant per Valls fins a Picamoixons, des de l'Ajuntament estimen que afectarà uns 6.000 veïns de Valls que viuen prop de les vies en 9 zones residencials i urbanitzacions. També passarien a tocar de l'Escola Eugeni d'Ors i l'Institut Narcís Oller. A tot això, alerten que el pas dels trens amb el Corredor es multiplicarà per 7 i amb combois més grans.

D'altra banda, des de Picamoixons avisen que la construcció del ramal que permetrà que els trens girin en direcció a Reus podria afectar algunes cases. L'Ajuntament reclama a l'Estat que els expliqui les diverses opcions i portarà al ple municipal una moció perquè es descarti el traçat per Valls. En canvi, insisteixen que la capital de l'Alt Camp necessita millors serveis ferroviaris per als passatgers.