Ngomo (CB Valls) debutarà internacionalment: "Sóc molt feliç"

Ho vam avançar divendres i avui hem parlat amb ell. Un jugador del territori debutarà amb la selecció de Guinea Equatorial. Es tracta del vallenc Òscar Ngomo, d'arrels africanes i que parteix amb opcions de convertir-se en un habitual del combinat nacional, que lluitarà pròximament per una plaça al Mundial de la Xina de l'any vinent.

Té 27 anys, és vallenc i fill d'equatoguineans. El passat cap de setmana va rebre la millor notícia esportiva de la seva vida. Ngomo serà internacional.

Indiscutible al Joana Ballart, va passar anteriorment pel CBT i el Vila-seca, i formarà part del primer projecte nacional de bàsquet a Guinea Equatorial en 15 anys. Al seu dia va competir amb els Malabo Kings, amb qui va gaudir d'espectaculars rebudes d'aficionats després d'endur-se la Lliga i el campionat del centre d'Àfrica.

La concentració s'allargarà des de dissabte i fins al 17 de març, tot i que ell s'incorporarà dimarts vinent per estar disponible el desplaçament d'aquest cap de setmana a Cornellà i a la Lliga EBA. Costa saber quin serà el nivell del combinat de Guinea Equatorial.

Ngomo i companyia disputaran un amistós davant Sant Tomé i Príncep, previ a les classificatòries del Mundial. Les conegudes com a "finestres FIBA" s'obriran al juliol davant rivals com Moçambic, Gabon i Camerun. Amb Ngomo possiblement ja com a fix de la flamant selecció.