Egueiro valora molt positivament el funcionament del centre d'atenció a la drogodependència

L'Associació Egueiro va aprofitar, fa un any i mig, un antic bar del Barri Antic de Valls per crear el seu centre d'atenció a la drogodependència. Aquí poden venir tots aquells qui tinguin un problema amb les drogues i busquin ajuda.

Un dels serveis més importants que s'ofereix és la dosificació de metadona per a persones addictes a l'heroïna. El programa ha canviat moltes vides des que Egueiro, amb el suport de l'Ajuntament, va entrar al pla de manteniment de metadona que impulsa el Departament de Salut.

L'equip d'Egueiro atén un mínim de 10 persones diàriament. No totes passen pel local, ja que també es duu a terme un treball a peu de carrer. La proximitat i la immediatesa són els grans avantatges que dona un projecte com aquest, ja que abans les persones drogodependents havien d'anar al Centre d'Atenció i Seguiment del Joan XXIII, el CAS.

Egueiro

El seguiment diari dels professionals permet reduir les possibilitats de recaigudes i tallar amb l'entorn delictiu associat al consum de drogues com l'heroïna.

El programa de reducció de danys que brinda Egueiro des de Valls no es considera un tractament. Aquesta seria l'últim estadi del procés de rehabilitació, que es desenvolupa a comunitats terapèutiques i pisos amb suport de l'associació. Una fase a la qual han arribat ja diversos usuaris del programa de metadona.