Una farmàcia com les d'abans

Travessar la porta de la farmàcia Viscasillas de Valls transporta el visitant a una altra època. L’establiment ofereix un servei modern, però manté l’essència dels seus orígens, al segle XIX. De fet, el seu mobiliari és l’original i ha convertit l’espai, més enllà de la seva funció original, en un reclam turístic on els visitants busquen la foto.

Situada al carrer de la Peixateria i en un immoble inclòs en l’inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, la farmàcia suma ja tres generacions de la família Viscasillas al capdavant de la mateixa, tot i que l’origen de l’establiment recau en Rafel Oller.

A partir de l’any 1921, és l’avi de l’actual propietària qui recull el testimoni. En manté l’estructura, com també ho faran les dues generacions familiars posteriors que heretaran un negoci que ara ja té data exacta d’inici. La troballa d’un client submergint-se en l’hemeroteca digital de l’arxiu local ha permès determinar-la.

Per això, durant aquesta última setmana de gener la farmàcia ha estat de celebració. Són 135 anys d’història que omplen l’aparador de l’establiment.