Els derbis aplanaran o dificultaran el futur de la UE Valls

Queda més de la meitat de la Primera Catalana, però signar els pròxims sis punts podria deixar coll avall, no pas sentenciada, la plaça a la futura Superlliga i on només tindran accés els equips que acabin de la segona a la cinquena posició. El campió pujarà a Tercera Federació i ara per ara ho seria el Reddis, amb dos punts més que la Unió Esportiva Valls. Sortir reforçats dels viatges a Cambrils i El Catllar podria ser decisiu, almenys per encarrilar un futur viable al nou sostre del futbol al país.

Jugar contra veïns dificulta les coses perquè el grau de coneixement és superior: les diferències entre plantilles acaben sent menys del que realment ho són en dies sense secrets d'uns i altres. Això succeirà aquest cap de setmana i al camp del Cambrils Unió, tercer per sota amb tres victòries en 14 jornades. La història es repetirà en gran manera vuit dies després i al Baix Gaià.

L'única absència visitant de cara al Cambrils Unió - Valls de dissabte a les 18 hores serà un altre cop la de Sergi Gómez, que podria ser fora encara un parell de setmanes més. Un derbi que enllestirà la primera volta a la categoria.