Marta Galimany bat el rècord d'Espanya de Marató

És de casa, fa anys que progressa i se supera a si mateixa i ara ha assolit un èxit sense precedents que mai oblidarà ni ella ni l'esport local i estata. Premi a la insistència per a Marta Galimany, que ha rebaixat l'històric registre d'Ana Isabel Alonso, de 1.995, en 37 segons per acabar la Marató de València en un temps de 2:26:14.  

Quan Alonso va superar la millor marca espanyola, obra de Rocío Rios, Galimany tenia 10 anys i 10 dies. Des d'aquell 15 d'octubre del 1995, cap atleta ha corregut tan de pressa. La vegada que la de Valls va acostar-se més a la fita va ser justament a València i dos anys enrere amb un registre de 2:27:08, 17 segons per damunt. Ara sí, ara ja és seu.

Fa pocs mesos, el passat febrer, l'atleta d'Adidas i entrenada per Jordi Toda, va assolir la seva segona millor marca personal: 2:27:53 i 62 segons per sobre del rècord. A poc a poc, tot i que sigui una contradicció esportiva, la paciència i la feina constant ha fet la resta. 

Galimany ha sigut 17a en una marató d'altíssim nivell i on el triomf final ha sigut per a l'etíop Amane Beriso, que ha parat el crono en 2:14:58 per quedar-se a menys d'un minut de distància de la més ràpida de tots els temps i aconseguint la tercera millor de la història.