Tràmit de les colles vallenques a Vila-rodona per tancar el 2022

Final de temporada de tràmit per a les colles dels Xiquets de Valls a Vila-rodona. Aquesta cita, dins el marc de la fira agropecuària, és el clàssic tancament anual tant per a la Vella com a la Joves. A la plaça dels Arbres s'hi ha arribat a veure, fins i tot, gamma extra; enguany, però, res més lluny de la realitat.

Les dues formacions van aprofitar per rodar canalla i fer múltiples estrenes als troncs i a les pinyes un cop descartada l'opció de convertir la cita en una revàlida de Santa Úrsula.

PUNT FINAL DE L'ERA MARTÍNEZ

La millor actuació se la va anotar la Colla Vella. Els rosats van apostar per una clàssica de vuit, tot i que amb algun entrebanc. Van començar amb un 3de8 que va remenar força. A continuació va arribar l'ensopegada: el 4de8 va cedir, amb quarts i quints molt incòmodes, quan l'aixecador ja havia sortit. La Vella va redreçar la caiguda amb un 2de7 per tancar les rondes de castells i la temporada.

Un curs que ha estat el sisè i últim per al cap de colla rosat, Albert Martínez. Sota el seu mandat es va aconseguir guanyar el Concurs del 2018 i dominar els castells nets. Aquest 2022 ha estat, segurament, l'any més difícil.

RODATGE PER TANCAR UN 2022 AMB NOTA

Mentrestant, la Colla Joves també apostava per les alternatives a Vila-rodona. Optava per sortir de 3de8, una estructura que enguany els ha donat molt i que no va suposar cap problema. En segona ronda, els vermells van descarregar el 5de7. Per acabar la diada i la temporada, els de Pere Rico van completar un 4de7.

Sota el seu lideratge, la Joves ha dominat enguany el 4de9 sense folre i va fer un gran Concurs, tot i que han quedat algunes assignatures pendents: descarregar el 2de8 sense folre i el 5de9f. Rico no ha confirmat encara si l'any vinent continuarà al capdavant de la Joves.

Per davant, hivern llarg a Valls. Serà un descans necessari, ja que la temporada va començar molt aviat, ja que Vella i Joves s'hi van posar amb les Decennals.