Santa Úrsula reviu emocions prepandèmiques

Moments d'èxtasi col·lectiu, però també d'altres que han de fer reflexionar, sobretot per la durada de l'actuació, és el que ens deixa la diada de Santa Úrsula del retorn a les emocions prepandèmiques; una diada que es pot dir que va tenir de tot.

Una actuació que en el seu inici va fer preveure poder tornar a reviure una diada com la del 2019, amb les dues colles vallenques al seu màxim nivell. Així va ser en una primera ronda on la Joves va refermar d'entrada que són els grans dominadors del castell total. Un 4d9sf de sortida que va tornar a repetir l'excel·lent execució del Concurs i que va posar en valor les aspiracions vermelles.

A l'altre costat de la plaça, sortida inesperada de la Colla Vella amb un 4d9fp que, fins ara, havia quedat lluny aquesta temporada. Però Santa Úrsula és un altre món, i la Vella va demostrar el perquè de la decisió d'apostar-hi d'entrada descarregant-lo amb una gran feina col·lectiva.

LA BÈSTIA ES TENYEIX DE ROSAT

La segona ronda havia de mostrar cap a on es podria decantar la diada i així va ser. Igual que al Concurs, la Joves no va poder demostrar tota la feina feta amb el 2d8sf, aquest cop per les indecisions dels pisos alts, i no el va poder carregar. A la repetició, els vermells va optar per un 3d9f per a asserenar els ànims.

I en aquest moment la Colla Vella va veure l'opció de portar l'actuació al seu terreny i no la va desaprofitar. Els rosats sí que van poder mostrar el seu domini sobre el 2d8 i el van tornar a descarregar per segon cop enguany, posant la diada molt al seu favor.

ATURADA SANITÀRIA

A partir d'aquí, els factors externs van començar a desdibuixar al diada. Ho van fer arran del 5d9f amb que la Joves va encara la tercera ronda. Una supercatedral que va repetir els patrons dels altres dos intents fets aquesta temporada i després de carregar-se amb suficiència es va acabar trencant.

Una caiguda que va anar acompanyada d'un enfonsament que va provocar el col·lapse dels serveis sanitaris i l'aturada d'una hora de l'actuació. 

EL 3D9sf MOSTRA MANERES

Un cop superada aquesta, va arribar el moment en que la Vella va tenir a tocar fer passar aquesta Santa Úrsula a la història. I és que els del Portal Nou van demostrar el que feia dies s'olorava, el seu domini sobre el mític 3d9sf. Un castell que va mostrar la seva millor imatge, però la indecisió de l'enxaneta, amb l'aixecador ja col·locat, va fer que no es pogués repetir el moment de fa tres anys.

Una Vella que tancava d'aquesta manera la diada, i gairebé la temporada, amb bones sensacionsPer la seva banda, la Joves també feia una valoració positiva tant de l'actuació com de la temporada, però amb la sensació de no haver pogut mostrar tota la feina de l'assaigUnes colles de Valls a les que només queda tancar la temporada d'aquí a dues setmanes a Vila-Rodona sense més problemes.