Marta Galimany marxa dissabte cap a l'Europeu d'atletisme

Una altra cita amb Alemanya, però aquest cop a Munich i no pas a Berlin, on Marta Galimany va competir el darrer campionat d'Europa d'atletisme i on va acabar en la 24a posició, amb victòria per a la bielorrussa Volha Maruzonak. Ara les favorites no queden clares perquè tot pot canviar en funció de la meteorologia i el ritme..

En qualsevol cas, cap apuntar els noms de Nienke Brinkman, Fiounula McCormack, Giovanna Epis i Fabienne Shclumpf. Per la seva banda, la de Valls vol mantenir el nivell del gruix principal de perseguidores i, més enllà d'això, confiar en la feina ingent acumulada.També en l'experiència d'uns últims anys en què sempre ha anat a més.

Ja ha participat a mundials, cites continentals i fins i tot uns Jocs Olímpics, i és la cap de cartell d'una delegació espanyola que es concentra aquest divendres per marxar dissabte cap a la capital de Baviera. El recorregut constarà de quatre voltes de 10 quilòmetres, amb incòmodes desnivells durant 500 metres que poden trencar la velocitat i les cames en qualsevol moment de la cursa.

La marató de l'Europeu alemany se celebrarà el 15 d'agost, dilluns, des de les 10.30 hores. La resta de representants estatals a la cita reina de l'atletisme seran Elena Loyo, Irene Pelayo i Laura Méndez.