Valls adquireix l'immoble on s'ubicava la sinagoga dels segle XIVL'Ajuntament de Valls invertirà 252.000 euros en l'adquisició de l'edifici de Ca Ferran. Un immoble de tres finques ubicat al carrer de l'Església i que contindria importants vestigis medievals. De fet, situat en ple call jueu del barri antic de Valls, en aquest immoble se situaria l'antiga sinagoga del segle XIV. L'emplaçament i la història de l'edifici, i també les seves possibilitats futures com a equipament n'han avalat la compra.

Una vegada formalitzada l'adquisició, l'Ajuntament de Valls preveu realitzar-hi, en el decurs de l'any que ve, un estudi arqueològic a la recerca de vestigis de la sinagoga i banys subterranis. El resultat d'aquest estudi podria determinar la necessitat de museïtzar un espai que el planejament urbanístic de Valls dibuixa com a equipament cultural.

En total, les finques, ara deshabitades, que adquirirà el consistori vallenc ocupen un espai de 500 metres quadrats. Consta d'un pati de grans dimensions i tres plantes d'alçada.