Valls enceta la Festa Major homenatjant la UAF

Els més petits entreguen el seu xumet a l’Ós de Valls en un ritual que ja fa una desena d’anys que es va instaurar. Són els instants previs a l’inici del ritual festiu de la festa major d’un Sant Joan de Valls que enguany vol reivindicar el retorn en plenitud de l’activitat festiva al carrer.

L’entrega de les sabates als portadors de l’Àliga de Valls i la proclamació del Santjoaner donen el tret de sortida institucional a les festes. Enguany, en un acte en què el periodista Joan Ignasi Gómez va posar en valor la festa patrimonial que es viu a Valls, el reconeixement festiu va recaure en la Unió Anelles de la Flama. Una entitat amb cinquanta anys d’història que des de fa quatre dècades ha estat un dels pals de paller de la festa vallenca.

TRET D'INICI

El preludi de l’acte institucional dona pas a l’esclat festiu al carrer. La cerimonial sortida de l’Àliga al balcó de l’Ajuntament obre un període festiu enguany més inclusiu que mai. De fet, el primer acte festiu, el conte de la festa major va posar l’accent en la diversitat funcional i els infants presents  a la plaça del Blat van poder gaudir de les evolucions de Frida, la primera geganta inclusiva que està adaptada per a persones amb cadires de rodes.

Els principals moments simbòlics de la primera jornada festiva a la capital de l’Alt Camp es concentren en la massiva petada de globus a la plaça del Blat i, en especial, a l’ensordidora tronada inaugural disparada pel santjoaner d’enguany.