Valls dona forma al Ball de Pastorets del seguici gran

Durant els últims mesos balladors i músics que conformaran la versió gran del Ball de Pastorets de Valls es troben al local de la Turba per assajar. Aquest serà el primer Sant Joan que el seguici festiu de Valls incorporarà aquest ball entre els seus elements i hi ha encara molta feina a fer.

Són una desena els balladors que el formaran per donar continuïtat a la versió infantil que ara fa deu anys va impulsar l’Espardenya amb l’Eugeni d’Ors i que ja participa del Tomet del Poble.

L’Associació l’Espardenya també col·labora en la creació d’aquesta nova versió del ball. Una expressió de cultura popular que s’ha forjat íntegrament a Valls. Part de la música que acompanya els balladors o el vestuari s’han creat a la capital de l’Alt Camp.

Per conèixer com seran els vestits i com lluirà la música i la interpretació d’aquest ball s’haurà d’esperar al dissabte 18 juny, primer cop que sortirà al carrer. Mentrestant els seus components segueixen assajant i picant amb els bastons llargs de castanyer per tenir-ho tot a punt.