Valls frena l'execució del carril bici

L’Ajuntament de Valls ha aturat l’execució dels treballs del carril bici que havia d’enllaçar l’estació d’autobusos amb el barri del Fornàs, que s’havia d’estrenar aviat. Les obres estaven ja força avançades, amb trams pintats ja al Fornàs i al passeig de l’Estació.

Precisament, l’impacte de les zones senyalitzades que ocupa el carril bici, travessant espais per a vianants com el centre del passeig de l’Estació, no han convençut ni als ciutadans, crítics amb el traçat; tampoc a la mateixa alcaldessa, que s’ha decidit a frenar el projecte per revisar-lo tècnicament i replantejar-lo.

S’haurà de veure ara com afecta la convivència dels socis de govern de Valls aquesta decisió taxativa presa directament per alcaldia de forma unilateral. S'ha de tenir en compte que els treballs s’impulsaven des de les regidories de mobilitat i participació ciutadana, que depenen d’Esquerra.

El projecte del carril bici porta temps maleït. El 2017 ja es va desestimar un primer intent per habilitar-lo. Després el projecte es va rescatar de nou del calaix arran del pressupost participatiu de 2018. Els treballs es van adjudicar el passat mes de gener amb un pressupost de 71.000 euros.