Entitats culturals de Valls demanen la destitució del coordinador local

Ja durant les Festes Decennals de Valls s'havien pogut sentir veus contra la gestió del coordinador de cultura. Ara, a les portes de Sant Joan, la major part de les entitats culturals que participen del seguici festiu de la ciutat han fet un pas més.

No estan contents ni amb el funcionament ni amb el paper testimonial, diuen, que tenen les comissions participatives per dissenyar el programa festiu i en responsabilitzen Jordi Bertran. Per això han demanat a l'alcaldessa la destitució d'aquest càrrec de confiança en un dur comunicat.

No hi són les colles castelleres ni el Grup del Teatre Principal, però sí la resta d'entitats de cultura tradicional implicades al Tomb del poble, entre elles la Unió Anelles de la Flama, el principal referent de cultura popular de Valls.

Les entitats ja s'han reunit amb l'alcaldessa i la nova regidora de Cultura per tractar la problemàtica. En la reunió, aquesta els va demanar una setmana per estudiar la millor solució. Les entitats culturals adverteixen que ara l'única sortida és la destitució de totes les seves funcions de Jordi Bertran, no només d'apartar-lo de la comissió de cultura tradicional, com hauria apuntat l'alcaldessa durant la reunió.