Valls destinarà part del modificatiu a l'increment de despesa del Patronat d'Esports

L’Ajuntament de Valls injecta 150.000 euros al Patronat Municipal d’Esports per fer front a l’increment dels costos derivat de l’encariment del preu de l’energia. La mesura s’inclou en un no paquet de modificacions de crèdit finançades principalment amb els excedents de romanent. 

Són gairebé 400.000 euros que inclouen també més finançament per a expropiacions al Barri Antic, entre altres. Tot i això, el govern va tirar endavant la modificació en solitari. L’oposició hi va votar en contra perquè també preveu diners per mesures Covid, quan encara queden partides d’ajuts oberts, o per a comunicació institucional, que creuen que l’equip de govern vol aprofitar per convertir en propaganda electoral.

Més crítica va ser encara, però, l’oposició amb el reconeixement del deute de 700.000 euros que el consistori té amb l’empresa encarregada del servei de neteja i recollida de la brossa.

L’Ajuntament els ha de pagar les factures corresponents a l’últim mig any de servei, que han realitzat tot i la problemàtica amb la pròrroga del contracte que caducava al setembre. La solució ha d’arribar amb la redacció d’un nou contracte que ja arriba tard. Per això l’oposició critica la manca de previsió de l’equip de govern.  

neteja 31 maig 2022

Aquest va ser el primer plenari sense Marc Ayala. De fet, durant el mateix es va donar compte de la renuncia d’aquest després de la seva detenció per un presumpte cas d’abús d’un menor.

D’altra banda, PSC i CUP van demanar a l’equip de govern que escolti les entitats culturals de la ciutat. Bona part d’elles, reclama el cap del gestor cultural, càrrec de confiança. Han traslladat a la regidoria de Cultura el seu malestar amb el funcionament de les comissions que han de gestionar el disseny de les festes.