La catedral rosada torna a les places

A punt d'encetar el mes de juny, més clau per començar a conèixer les intencions de les colles castelleres aquesta temporada, els castells de la gamma alta de vuit comencen a prendre protagonisme. Una categoria que ja sovinteja la Colla Vella que aquest dissabte a Reus va fer un pas més descarregant el seu primer 5d8 des de la represa castellera.

Una catedral que els del Portal Nou van acompanyar d'un altre castell de la gamma alta de vuit com el 2d8f i del 4d8.

Al costat dels vallencs, els Xiquets de Tarragona van continuar consolidant els vuit pisos amb el segon 3d8 de la temporada. A aquest li van sumar el també segon 2d7 del curs, a més del 5d7. Els amfitrions Xiquets de Reus van completar castells de la gamma alta de set com el 7 i el 5d7 i el 4d7 amb l'agulla.

CASTELLS DE VUIT DE LA JOVES I 2d7 DE SPISP

I els castells van tornar diumenge a Valls, poc menys d'un mes abans de Sant Joan. Ho van fer al Convent del Carme en el Memorial Ramon Barrufet que organitza la Colla Joves. En aquest els vermells van continuar rodant els dos castells bàsics de vuit pisos, el 3 i el 4d8. A aquest li van sumar dos castells de set com el 2 i el 5d7.

Al costat dels vermells hi van actuar uns Castellers de Sant Pere i Sant Pau que van protagonitzar una de les sorpreses del cap de setmana descarregant el primer 2d7 del curs, castell que menys de deu colles han aconseguit completar enguany de moment. El van acompanyar del 3 i el 4d7 amb l'agulla.

Finalment, els Nois de la Torre van signar castells de la gamma alta de sis, no poden però repetir el 2d6 descarregat la setmana passada a Altafulla.