Lucrecia serà la cap de cartell del Sant Joan a Valls

La cantant catalano-cubana Lucrecia serà un dels principals atractius de la cartellera musical programada per la festa major de Sant Joan de Valls. Hi actuarà coincidint amb la nit de la revetlla en un concert que li servirà per encetar gira.

Serà el principal referent d’un cartell que tot i incloure grups com Els Catarres, The Tyets o Smoking Souls, presenta un marcat accent femení. The Sey Sisters, Tremenda Jauria, Sara Rey, Tesa o la mallorquina Maria Jaume són alguns dels nom que desfilaran pels escenaris del Sant Joan vallenc el 22 i 23 i 24 de juny.

Un Sant Joan que recupera el carrer com a punt de trobada i que manté els escenaris del Pati per a les orquestres, la plaça de l’Oli pels concerts més íntims i l’Hort del Carme pels multitudinaris. Aquest últim espai es confirma com l’alternativa a l’aparcament del Barri Antic, que havia quedat petit.

RETORN A LA NORMALITAT

L’accent femení de les festes també es trasllada a altres àmbits. De fet, enguany l’Ambaixadora dels Xiquets de Valls serà una dona: la il·lustradora Pilarín Vallès. Serà l’encarregada de sortejar l’ordre d’actuació de les colles en les diades castellers de Completes i Sant Joan.

Dues actuacions que recuperaran el format prepandèmic, després de dues últimes edicions colpejades per la Covid. De fet, Valls recuperarà els rituals i els punts de trobada habituals del seguici festiu, també amb un Tomb del Poble que sumarà elements al seguici festiu.

S’hi inclourà el Ball de Cavallets estrenat per Decennals i es presentarà el Ball de Pastorets adult. La festa s’iniciarà el 20 de juny i finalitzarà el dissabte 25.