Les torres elèctriques del torrent del Catllar de Valls desapareixeran

Endesa retirarà pròximament les torres de cablejat elèctric aeri que travessen el torrent del Catllar a Valls. L’empresa elèctrica desballestarà les set estructures metàl·liques que ocupen aquest espai natural entre l’estació d’autobusos i l’aparcament de la cooperativa. També retirarà el mig quilòmetre de cablejat que sostenen.

És la fase final d’un projecte de soterrament de la línia elèctrica pressupostat en més de 200.000 euros finançats per Endesa. Els treballs s’han desenvolupat durant els últims mesos i han permès traslladar la línia elèctrica i millorar les prestacions de la xarxa.

De fet, a banda de soterrar la línia, s’ha aprofitat per connectar dos punts de distribució fins ara inconnexos. D’aquesta forma, en cas d’avaria el subministrament d’electricitat no es veuria afectat, ja que es podria derivar des d’un altre punt de distribució.

El cablejat s’ha soterrat pels carrers de la Muralla del Castell i Sant Francesc, Vapor de Maó, santa Teresa, Germans Sant Gabriel i carrer del Teatre. En total s’han distribuït uns 600 metres lineals de cable. Amb la posada en marxa d’aquesta línia el cablejat aeri del torrent del Catllar ja no funciona.

Aquest no és l’únic que encara manté estructures elèctriques a la seva llera. Actualment, en aquests espais naturals es mantenen en peu encara 47 torres elèctriques de cablejat aeri.