Valls recuperarà el graner medieval de l’antic convent del Carme

El graner medieval del convent del Carme es restaurarà. L'Ajuntament preveu reconvertir-lo en un centre d’interpretació dels torrents. Abans, però, s’ha de consolidar l’immoble per poder-hi treballar. Aquesta serà la primera fase d’unes obres que el consistori vol engegar durant l'estiu.

El projecte de consolidació del graner medieval de l’antic convent del Carme que ha aprovat el consistori està pressupostat en 54.000 euros. Contempla la instal·lació de cables tensors per subjectar l’estructura que encara queda en peu i estabilitzar l’edifici, que amenaça ruïna.

També es tapiaran obertures, fixaran peces inestables, es construiran contraforts i es desenrunaran les golfes i la planta baixa, entre altres mesures. Serà la primera fase d’un projecte que anirà més enllà i que pretén recuperar l’edifici per reconvertir-lo en un centre d’interpretació dels torrents aprofitant la seva ubicació al torrent del Catllar.

El consistori licitarà ara el projecte de consolidació per assegurar l’estructura, que preveu un termini d’execució de sis mesos. Espera poder-lo tenir enllestit a finals d’any amb la voluntat d’iniciar la redacció de la segona fase dels treballs de recuperació enguany. L’estat de deteriorament actual de l’edifici no permet l’accés al recinte dels tècnics per avançar en aquests treballs.

El graner és un edifici protegit com a Bé Cultural d’Interès Local amb una superfície construïda de 272 metres quadrats. És un immoble de planta quadrada i teulada a quatre aigües contemporani al complex de l’antic convent medieval del Carme. Actualment, només queda en peu la meitat de la coberta i dues de les quatre façanes.