Sense castells a la plaça de l'Oli per problemes al subsòl

L’última vegada que es van veure castells a la plaça de l’Oli va ser l’any 2019. Havien de tornar-hi aquest cap de setmana, però la Colla Vella ha hagut de reubicar la seva diada de Sant Isidre després que l’Ajuntament els denegués el permís arran d’un informe dels tècnics municipals que adverteix del perill de concentrar pes en llocs puntuals de la plaça.

La decisió arriba després que l’estudi del subsòl que va realitzar-se durant la pandèmia, pels problemes d’humitat que arrossega l’espai i d’un esfondrament d’una part del terreny, hi detectés la presència d’una cavitat subterrània.

El consistori assegura que és una mesura preventiva i puntual en espera d’estudiar l’abast de l’anomalia, encara per determinar. De moment, però, no temen per la integritat de l’espai i asseguren que s’hi pot realitzar sense risc l’activitat habitual.

L’Ajuntament de Valls aprofitarà els nous tests que es realitzaran a la plaça de l’Oli per ampliar també l’estudi de les prospeccions que ja es van fer per determinar la procedència de les humitats que encara persisteixen en aquest espai sobre l’antic rec. També pensant ja en un futur quan s’hagi d’intervenir a les edificacions del pany nord de la plaça que l’Ajuntament preveu expropiar.