Els relleus d'Ayala a l'Ajuntament i la Diputació

L'exresponsable de l'àrea d'esports en el mandat entre el 2011 i el 2015, Manel Odina, és el principal candidat a substituir Marc Ayala al plenari vallenc després de la seva renúncia a l'acta de regidor. 

Odina és la persona a qui correspondria aquesta responsabilitat seguint la llista de Junts per Valls en les darreres eleccions municipals.

Aquest dimecres al vespre, en un comunicat, l'Ajuntament feia pública aquesta renúncia i mostrava el seu respecte per la presumpció d'innocència així com a la defensa dels drets de les persones afectades per aquest cas.

ERC ES MOSTRA CONSTERNADA

També s'ha emès un comunicat aquest dijous des del grup d'Esquerra Republicana, soci de govern de Junts al consistori vallenc. Els republicans es mostren consternats per la notícia i mostren el seu suport incondicional a les presumptes víctimes.

També posen a disposició d'aquestes els serveis municipals d'atenció psicològica i d'acompanyament

MARC ROVIRA, SUBSTITUT A LA DIPUTACIÓ

Una renúncia que també afecta la Diputació de Tarragona, on Ayala era diputat des del 2019 i exercia les funcions de diputat delegat de Contractació, Aprovisionaments i Expropiacions.

Des de l'ens ja han manifestat que aquestes funcions les passarà a assumir la diputada Marta Blanch. El substitut d'Ayala al plenari serà l'alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira.

Un relleu que s'hauria d'haver produït ara fa un any en virtut del pacte arribat entre Junts i el PDeCAT, els dos partits que conformen el seu grup polític a la Diputació, però des de la direcció de Junts es va optar perquè Ayala continués en el seu càrrec, sent l'únic militant de la formació al ple de l'ens supramunicipal.