El Grup del Teatre Principal de Valls coneixia els presumptes abusos atribuïts a Ayala

Després de conèixer la detenció aquest dimarts del fins ara regidor de l'Ajuntament vallenc i que els presumptes abusos pels quals està acusat es relacionessin amb la seva participació amb el Grup del Teatre Principal de Valls, l'entitat ha volgut trencar el seu silenci amb un comunicat.

En aquest, l’actual junta directiva, nomenada el febrer del 2020, afirma que va tenir coneixement d’uns fets molt greus, presumptament succeïts en el passat. Una gravetat de la situació que va fer que s'activés un procés d’acompanyament a les possibles persones afectades, posant ell mitjans necessaris per esbrinar el succeït i prendre les mesures pertinents per rescabalar els danys causats. Tot i això, en el comunicat no es posa data al coneixement d'aquests fets.

També manifesten que, perquè en un futur no es produeixin situacions com aquestes, s'ha activat un protocol i un canal ètic o de denúncies de possibles casos com els denunciats.

Ayala va ser detingut arran d'una denúncia que el vincula a un presumpte cas d'abús a un menor de 13 anys quan ell en tenia 27. Després de declarar davant el jutge, va ser deixat en llibertat amb mesures cautelars com l'entrega del passaport i l'obligatorietat de presentar-se als jutjats cada setmana.