Marc Ayala renuncia a l'acta de regidor

Marc Ayala, màxim responsable de l'àrea de Cultura de Valls, renuncia a l'acta de regidor després de la investigació oberta per un presumpte cas d'abús a un menor d'edat. Després de declarar als jutjats, va quedar en llibertat provisional amb mesures cautelars.  A través d'un comunicat, el consistori comunica la renúncia de Marc Ayala, que se centrarà així, afegeixen, en la defensa del cas pel qual el denuncien.

L'Ajuntament respecta la presumpció d'innocència així com els drets de les persones afectades per aquesta situació. L'escrit es tanca apuntant també el respecte cap a la investigació i el procés judicial que se'n pugui derivar, esperant que sigui ràpid i que aclareixi els fets.

El fins ara regidor va ser detingut aquest dimarts arran d'una denúncia que el vincula a un presumpte cas d'abús a un menor de 13 anys quan ell en tenia 27.

Els fets daten del 2015. Segons explica l'Agència Catalana de Notícies, Ayala hauria reconegut en la seva declaració davant el jutge haver mantingut relacions amb el jove, però no pas el 2015 sinó els anys 2019 i 2020, quan l'adolescent ja tenia setze anys. Un relat que difereix del que ofereixen fonts properes a la víctima, que asseguren que quan aquest tenia 13 anys va mantenir una relació tòxica i de poder amb l'actual regidor.

L'acusació particular havia demanat presó preventiva mentre que la Fiscalia ha demanat una ordre d'allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima. També diputat, Ayala formava part del consistori vallenc des del 2015.