El regidor vallenc Marc Ayala, en llibertat provisional amb mesures cautelars

El jutjat d’instrucció número 2 de Valls ha deixat en llibertat provisional el regidor vallenc Marc Ayala amb mesures cautelars de retirada del passaport, prohibició de sortida del territori i l’obligació de comparèixer al jutjat sempre que li sigui requerit.  A Ayala se li manté una causa oberta per abús sexual a un menor.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls va ser detingut aquest dimarts arran d’una denúncia que el vincula a un presumpte cas d’abús a un menor de tretze anys quan ell en tenia 27. Els fets daten de 2015.

Segons explica l’Agència Catalana de Notícies, Ayala hauria reconegut en la seva declaració davant el jutge haver mantingut relacions amb el jove, però no pas el 2015 sinó els anys 2019 i 2020, quan l’adolescent ja tenia setze anys. Un relat que difereix del que ofereixen fonts properes a la víctima, que asseguren que quan aquest tenia 13 anys va mantenir una relació tòxica i de poder amb l’actual regidor.

L’acusació particular havia demanat presó preventiva mentre que la Fiscalia ha demanat un ordre d’allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima.

Algunes fonts apunten que aquest no seria un cas aïllat. Els abusos s’haurien produït a l’entorn del Grup del Teatre Principal, on dirigia diverses obres de teatre amb la participació d’adolescents. El polític aprofitaria aquesta plataforma per establir vincles de confiança amb els menors.

Ayala forma part del consistori vallenc des de 2015. Ocupa la cartera de Cultura i és el portaveu del grup municipal de Junts al consistori. També és diputat a la Diputació de Tarragona.