Habiliten punts fixes de donació de sang al Pius Hospital i a Santa Tecla

El Banc de Sang de Tarragona ampliarà els punts de donació fixes al territori amb l'obertura, un cop al mes, del servei d'extraccions del Pius Hospital de Valls i també de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona.

Els potencials donants de sang de Valls i la comarca de l’Alt Camp tindran des d’aquest mes de febrer un punt fix de donació al Pius Hospital de Valls. Cada primer dimarts de mes, de deu del matí a dues del migdia, s’obrirà l’espai d’extracció del centre per dur a terme donacions de sang. D’aquesta forma, el banc de sang i teixits espera poder ampliar el volum de donacions a la comarca, xifrat en unes 1.200 anuals de mitjana, afegint aquest punt fix a les campanyes bimensuals que ja impulsa l’Associació de Donants de Valls.

El Pius Hospital no és l’únic centre hospitalari que s’ha afegit a la iniciativa impulsada pel banc de sang i teixits a la demarcació. Fins ara, l’hospital Joan XXIII de Tarragona, Sant Joan de Reus i Verge de la Cinta a Tortosa, ja oferien aquest servei. Ara, també s’hi afegiran els hospitals del Vendrell i de Santa Tecla. Aquest últim oferirà la possibilitat de donar sang el primer dijous de cada mes durant el matí.  Des del Banc de Sang s’espera que la implantació d’aquest sistema fix permeti ampliar el volum de donants a la demarcació. La xifra a ampliar, les 31.314 persones que van donar sang l’any passat a les comarques de Tarragona.