Valls impulsa un casal lingüístic per a infants nouvinguts

Són una quarantena d’infants nouvinguts que, durant aquesta Setmana Santa I fins dijous, compartiran els matins a l’escola La Candela de Valls. Participen d’un casal impulsat des de la regidoria de Política Lingüística de Valls que pretén, des del lleure, promoure l’ús del català i facilitar-ne l’aprenentatge entre els alumnes de primària nouvinguts durant aquest any de cara la recta final  del curs. Creuen des de la regidoria que d’aquesta forma s’afavoreix la igualtat d’oportunitats de l'alumnat en l’àmbit educatiu.

A diferència d’altres casals, aquest té la particularitat que, més enllà de l’aprenentatge a través del joc, el seu principal objectiu és reforçar la pràctica de la llengua catalana per afavorir la cohesió social i l’adaptació dels infants al municipi que els ha acollit.

Són nens de 6 a 12 anys que han arribat recentment a Valls i que, alguns d’ells, tenen el seu primer contacte amb l’idioma.

 La proposta s’ha consensuat amb els centres educatius de Valls. Entre els participants hi trobem nouvinguts de diferents procedències, entre elles també d’Ucraïna, arran de la crisi derivada de la invasió russa.