CB Valls - TGN Bàsquet (34-76)

El CB Valls té peu i mig a Primera Catalana i el TGN Bàsquet, a Copa Catalunya quan queden només dues jornades de fase per la permanència. Les vallenques no han guanyat cap partit de quatre i les liles continuen invictes. I el derbi, a diferència de l'anterior disputat a la capital de l'Alt Camp, no va tenir emoció, sempre amb el TGN Bàsquet per davant.

Un parcial de 8-25 per començar va destruir les esperances de les locals, que van afrontar el duel territorial amb pocs ànims per les tres ensopegades anteriors i per l'absència d'efectius importants com Núria Vilamajor i Júlia Cañellas.

El canvi de pavelló per l'ocupació del Joana Ballart arran del Campionat de Catalunya de tennis taula per a joves va ser un altre factor rellevant durant la prèvia. Així, el derbi va disputar-se a la pista del Fornàs, la Xavier Tondo i Volpini. 

El segon quart va ser gairebé idèntic que l'inicial (8-23) i els 42 punts d'avantatge per a l'equip de Víctor Neila deixaven ja un nul espai per als dubtes. Amb la victòria garantida, el TGN Bàsquet va frenar l'accelarador durant l'arrencada de la segona part, però va ampliar un altre cop les distàncies en el quart i últim període, acabant-lo amb el màxim avantatge de la tarda, 42 punts. 

Laura Pascual, amb 22 punts, va ser la jugadora més encertada de les tarragonines i pel cantó local, Betty Salat, amb 8.  Els percentatges d'encert en el tir demostren, també, la diferència existent, almenys aquest cop, entre CB Valls i TGN Bàsquet: les de Benet Ibáñez van signar un 28% en tirs de dos i el TGN Bàsquet va aconseguir-ne exactament el doble, amb un 48% d'anotació.

Dues victòries separen el TGN Bàsquet de la tercera plaça, la de 'play-out, també al CB Valls, però per sota i com a cuer. La permanència de les liles podria ser matemàtica d'aquí a uns dies i el descens de les vallenques, també. La competició, no obstant, s'atura per Setmana Santa i tornarà el cap de setmana posterior amb el TGN Bàsquet - Balaguer i el Safa Claror - CB Valls.  

Parcials: 8-25, 8-23, 14-23 i 4-21.

Estadística del partit: https://www.basquetcatala.cat/estadistiques/tirs/2021/6251dd5da9a1f9031c34c589