Inici dels treballs de recuperació a la muralla de Sant Antoni de Valls

El projecte de consolidació, reinterpretació i urbanització de l’entorn de la Muralla de Sant Antoni està pressupostat en 482.000 euros, finançats en un 40% a través d’una subvenció estatal procedent de l’1,5% cultural. Rècop Restauracions Arquitectòniques ja treballa sobre el terreny en un projecte que contempla la reinterpretació de l’espai i la recuperació de les restes que encara perduren.

Es restauraran 615 m² de paraments, s’urbanitzarà i enjardinarà l’espai. Les obres preveuen la consolidació de les parts més degradades de la muralla i la seva restauració. A la resta de parets i paraments contemporanis que es conserven se’ls aplicarà una pàtina cromàtica de color neutre per diferenciar-los de la muralla medieval.

A més, s’ha previst la instal·lació de plafons informatius per permetre al visitant identificar les restes i conèixer la història d’aquest tram de la muralla medieval, en especial en àmbits com els de les antigues torres o el fossat, entre d’altres.

Els treballs arqueològics previs han permès localitzar noves restes de la muralla, entre elles el descobriment del Mur Vell. Els treballs de prospecció arqueològica han posat al descobert l’estructura d’un arc i altres materials de paret de muralla del S. XIII. En el mateix parament s’hi troben les restes de la torre sobirana de Valls del segle XIV, la torre més alta de les 32 que formaven part de la muralla de Valls, que va aprofitar l’estructura del segle