El mercat de la verdura s'atura perquè no vol tornar al Barri Antic

Avui era dia de mercat a Valls, però no hi ha hagut parades de fruita i verdura. Després de dos anys ubicats al Portal Nou, on el consistori va traslladar la major part de paradistes d’aquest sector, les parades havien de tornar a l’interior del Barri Antic.

La desena de paradistes afectats pel canvi, però, no volen tornar al carrer Carnisseria. Com a mesura de pressió, avui han fet vaga i només han treballat les tres parades ja ubicades a la plaça de l’Oli. Volen un espai digne i aposten per  seguir al Portal Nou, on diuen que poden treballar amb major comoditat.

L’Ajuntament vincula la decisió de retornar el mercat de la verdura al carrer Carnisseria i plaça de les Garrofes a la necessitat de mantenir activitats que dinamitzin i donin vida al barri, com defensen els comerciants de la zona. Tot i això, els paradistes han arrancat el compromís de l’alcaldessa de consensuar una solució que acontenti comerciants, veïns i paradistes.

Precisament els veïns defensen que es necessari trobar aquests punts de consens i recorden que es va constituir una taula del Barri Antic que hauria de ser una eina de diàleg, però que no es convoca des de l’estiu.

De moment, els paradistes esperaran. Adverteixen però que, fins que no se’ls doni una solució i una ubicació digna, no muntaran la parada. Igual que avui, si no hi ha canvis, dissabte tampoc hi haurà mercat de la fruita i la verdura.