1.100 firmes per demanar més trens a Valls

La Montserrat Montanyà és mestra i va sovint a Barcelona per formacions. L’oferta de trens que passa per Valls és molt escassa i molts cops opta per anar-hi amb cotxe o es desplaça fins a altres estacions ferroviàries.

Davant aquesta situació, que considera d’injusta, ha engegat una recollida de firmes a través de la plataforma Change.org per reclamar que més trens facin parada a Valls. De moment prop de 1.100 persones ja l’han signat, uns avals que ara es volen fer servir davant les administracions locals.

A la capital de l’Alt Camp hi passa la línia R-13 que uneix Lleida i Barcelona. Fa molts anys per l’estació vallenca hi paraven més trens, però actualment només hi ha un viatge directe d’anada i tornada a la capital catalana al dia.

A més, la majoria dels usuaris que l’utilitzen diàriament, tampoc troben que els horaris siguin operatius, ja que el tren de Valls cap a Barcelona arriba al voltant de les 10 del matí. És per això que molts usuaris opten per agafar el tren des de Tarragona o Sant Vicenç de Calders.

Fa temps l’Ajuntament de Valls pagava un tren llançadora, però ho va deixar de fer argumentant una baixa demanda d’usuaris.

A hores d'ara, poblacions com Alcover o la Selva del Camp tenen una millor connexió ferroviària que no pas la capital de l’Alt Camp.