CB Valls - El Olivar (73-69)

Disposi o no d'efectius suficients per continuar entre els millors de l'EBA, avui ha demostrat que no abaixarà els braços. Sorpresa al Joana Ballart amb el triomf del CB Valls contra un dels rivals més durs, El Olivar, que podria despenjar-se-se del segon, el CB Salou,, si els de la capital de la Costa Daurada compleixen a casa contra el Roser.

Els vallencs no han gaudit de la millor setmana i no és el primer cop que ho diem perquè, més enllà de les absències definitives de Boris Voykov i Marcus Vinicius, cal afegir que David Loras ha competit després de patir un esquinç moderat el dissabte anterior contra el CBT. Guillem Fàbregas i Oriol Besora, per la seva banda, segueixen amb molèsties a l'esquena.

El panorama limita la rotació i gairebé anul·la, sobre el paper, el joc interior perquè Loras és pràcticament l'únic pivot nat. Malgrat tot, punt final a la ratxa de dues derrotes seguides del CB Valls, que es queda a la taula amb 10 victòries i 6 derrotes, un triomf per sota del mateix El Olivar i del CB Salou, que juga diumenge.

La generositat de la resta de la plantilla per exercir rols poc naturals fa possible sortir a pista i ser eficients davant un El Olivar que no ha deixat de sorprendre positivament durant tota la temporada amb victòries de prestigi contra el mateix líder, el CBT, al Serrallo. Avui, però, la constància dels locals ha primat per damunt de l'alçada i el físic prominent del jove vinculat al Saragossa d'ACB. 

Quedaven 30 segons i amb 69-69, els tirs lliures d'Adrià Trouvé i Roger Riu han avançat els de l'Alt Camp tres punts. Un punt més de Jonathan Medina ha sentenciat el marcador davant un conjunt aragonès negat de cara a cistella durant gairebé els dos minuts i mig darrers. 

Jonathan Medina, amb 18 punts, ha sigut el màxim anotador de la tarda. Per part local destaquen, a banda, els 17 punts d'Emilio Martínez i els dobles dígits d'Adrià Trouvé i Roger Riu.

L'EBA s'atura la setmana vinent pel carnaval a excepció dels equips amb partits pendents; és el cas del CB Valls, que rebrà el Castelldefels dissabte vinent. 

Parcials: 21-14, 11-19, 21-16 i 20-20

Estadística del partit:

https://baloncestoenvivo.feb.es/partido/2219418