El CB Valls no guanya en fase regular al Serrallo des de fa 20 anys

L'última vegada que el CB Valls va emportar-se la victòria de Tarragona i en temporada regular va ser el 28 de març del 2002 (59-66). Hi ha hagut, però, pocs duels posteriors contra el CBT, amb derrotes, això sí, tant a l'EBA com a la LEB Plata. 

L'exemple que ha de seguir el Club Bàsquet Valls per sortir victoriós del Serrallo és el de la Lliga Catalana, el setembre del 2019, i quan va endur-se el triomf per 67 a 70 liderat per un espectacular Victór Vinós, autor de 28 punts i a les files ara del CBT.

És l'únic cas recent d'un clàssic basquetbolístIc al Serrallo amb resultat positiu per als visitants, ja que els anteriors i posteriors  s'han pintat de color blau. 

DERBI 9 FEBRER

L'etapa de coincidència contemporània a l'EBA va obrir-se el 2018 perquè l'any previ els equips van competir a grups diferents. Aquell cop, un 10 de novembre del 2018, el CBT va passar per sobre del CB Valls de Francesc Canals, dominant per 34 punts: el màxim avantatge de la història. Els herois del dia van ser Ferran Torres i Adrià Duch amb 25 i 24 punts, respectivament. Pel cantó vallenc, l'encara a l'equip, Oriol Besora, va mantenir el tipus amb 15 punts. 

El derbi de la campanya 19-20 va ser molt més emocionant, malgrat que la balança va decantar-se de nou a favor dels de Berni Álvarez i en l'estrena d'Oriol Pozo en els duels territorials. El CB Valls va ser millor fins al descans, però l'atac coral de David Fernández, Jaume Zanca, Tugores, Ferran i companyia va deixar un altre cop els de l'Alt Camp amb la mel als llavis. 

Un CB Valls que competirà amb les absències definitives el que resta de curs de Boris Voykov i Marcus Vinicius, per causes extraesportives i lesió, respectivament. El CBT és líder en solitari i el CB Valls gairebé no disposa de marge per a l'error, tres victòries per sota, però amb un partit menys jugat.

Si sumem tots els partits oficials jugats al Serrallo entre CBT i CB Valls, el CBT guanya 15 a 11.  El derbi de dissabte (19 hores) el narrarem en directe a TAC12.