Valls retorna la Mare de Déu al cambril i apaga les llums

L’emoció embriaga l’església de Sant Joan, plena a vessar, quan després de l’últim acte litúrgic de les Decennals, presidit per l’arquebisbe Joan Planellas, es retira la imatge de la Mare de Déu del lloc de privilegi des d’on ha presidit les festes Decennals. Després de baixar de l’altar, una última processó per l’interior del temple condueix la imatge fins al seu cambril, l’espai reservat per la patrona de Valls a l’església de Sant Joan i d’on no tornarà a sortir fins a les properes festes de la LLum.

La cerimònia s’acompanya de solemnitat i sentiment. Enrere queden deu dies de festa i, sobretot, de retrobament. És un dels missatges que s’expressa públicament durant la cerimònia que obre el ritual de cloenda de les Decennals de la pandèmia.

Eren dos quarts de deu del vespre quan es completava el retorn de la imatge de la Mare de Déu al cambril. Quedava encara però l’últim esclat de festa. El Piromusical disparat per Ricardo Caballer va il·luminar el cel de Valls durant 26 minuts. 1.400 quilos d’explosius, 12.000 productes pirotècnics, van emocionar la multitud que es va aplegar al passeig del Fornàs. Sobretot gràcies a detalls com el toc de castells entre les músiques escollides per acompanyar l’espectacle pirotècnic.

Quedava encara una última rutina per tancar definitivament les Decennals 2021+1. A les onze s’apagaven per últim cop les lluminàries instal·lades al Fornàs. A mitjanit, amb un seguici cerimonial i una plaça del Pati entossudida a mantenir l’esperit festiu com a espectadors, l’actor Ricard Farré, iniciava el compte enrere que conduïa definitivament al final de tot i deia adéu a les festes. La llum de les Decennals ja s’ha apagat.