L'adaptació local de 'La Flauta Màgica' omple el Centre Cultural per Decennals

El Centre Cultural de Valls va viure una de les estrenes esperades d'aquestes festes. Una òpera produïda per la Fundació de les Decennals amb la participació de cors locals al costat de solistes professionals: 'La flauta màgica'.

Seguint la norma de la majoria d'espectacles de les Festes Decennals, el Centre Cultural es va tornar a omplir. Aquest cop per seguir les aventures i desventures de Tamino i Pamina a l'òpera, potser, més universal i popular de Mozart: la flauta màgica.

Una producció produïda des de la Fundació de les Decennals i els Amics de la Música de Valls que ha confiat en el talent de proximitat amb la inclusió de professionals de quilòmetre zero com Marta Mathéu, però que sobretot ha volgut donar una oportunitat de lluir a una trentena de cantaires dels cors amateurs de Valls.

L'òpera i els seus personatges s'ha adaptat als temps moderns. També s'ha escurçat obviant els diàlegs parlats per deixar només l'essència musical. En contrapartida, un narrador, l'actor Ricard Farré, s'encarrega de contextualitzar la història.

A banda dels cantaires de cors vallencs, a l'òpera també hi ha participat el cor infantil del conservatori de Vila-seca, mentre Xavier Pastrana ha dirigit a l'escenari una quinzena més de músics provinents del Camp de Tarragona. En total, una producció que entre actors, músics, cantants i tècnics ha implicat més de 120 persones.