Valls estrena el Ball de la Rosaura

Les notes de Punt Malura acompanyen la representació itinerant i de carrer del Ball de la Rosaura. És l’estrena de la recuperació d’aquest ball parlat que el novel·lista Narcís Oller ja havia documentat i que s’integrava dins el seguici cerimonial de Valls. És tracta d’un ball parlat que relata una història de violència de gènere i que pren un caràcter reivindicatiu.

El text recuperat s’ha modernitzat, traduït al català  i adaptat mantenint-ne l’essència principal. El ball és itinerant. La quinzena de personatges que hi intervenen actuen a tres places diferents, on s’escenifica només una part de l’obra.

La música l’ha compost per a l’ocasió Cristina Boixaderas i té en compte les escenes però també l’acompanyament del ball en el seu desplaçament itinerant.

Recuperat especialment per aquestes Decennals, els components del ball parlat valoraran segons la resposta del públic quin ha de ser el futur d’aquesta peça. Podria passar per incorporar-se al seguici, però també mantenir-se com un ball per a ocasions especials.