Els castellers honoren la Mare de Déu de la Candela

És una de les fotografies més esperades de les Festes Decennals, una imatge que només es veu cada deu anys. Les dues colles castelleres de la ciutat de Valls enlairen un pilar de cinc a l’interior de l’església de Sant Joan en honor a la patrona de la ciutat. La instantània posa el punt final a l’Ofici del dia gran de Valls.

Un ritual presidit també per la bandera cerimonial de la ciutat estrenada enguany i confeccionada per Benet Pluvinet. Josep Maria Selva, en representació dels vallencs de fora vila ha estat l’encarregat de portar-la a l’Ofici solemne.

La cerimònia, oficiada per l’arquebisbe de Tarragona Joan Planellas, s’ha pogut seguir també en directe per TAC12.

Benedicció de candeles

Just abans de l’inici de l’acte litúrgic, l’arquebisbe ha beneït les candeles enceses que portaven els assistents a l’Ofici. La benedicció de les candeles és un dels principals rituals que es repeteix cada any per aquesta festivitat a Valls. En aquesta ocasió unes 900 persones han assistit al principal Ofici de les Decennals; part d’elles des d’una capella lateral amb circuit tancat de televisió.

Per evitar aglomeracions, esponjar al màxim i donar més opcions als fidels, la comissió d’actes religiosos ja va preveure dos oficis més aquest mateix dia i duts a terme pels titulars de l’església del Lledó i Sant Joan Baptista de Valls.