L'Àliga balla per primer cop per Decennals a l'interior de l'església

La Novena de la vigília va convertir-se en l’avantsala del dia gran de la festa de la llum. Ja d’entrada, la cerimònia va comptar amb la presència de la bandera cerimonial de la ciutat. Portada pel pregoner Marc Moncusí, va entrar a Sant Joan acompanyada per nans i gegants i per les dues figures del seguici cerimonial, que van actuar a l’interior del temple.

L’Àliga de Valls va ballar per primer cop davant la imatge de la Mare de Déu de la Candela. La imatge és similar a la que ja s’ha pogut viure els últims anys cada Sant Joan, però el marc, unes festes Decennals, ho magnifica tot.

També recurrent, però alhora diferent és la instantània que va deixar la Moixiganga de Valls. Des de 2008, aquest ball es representa cada any a l’interior de Sant Joan i coincidint amb la festa de la Candela. A diferència de l’Àliga, doncs, els moixiganguers de Valls ja tenen experiència a actuar per Decennals.

El ball recrea amb quadres plàstics la passió de Crist representada als retaules de les esglésies de Valls. La Moixiganga de Valls es va recuperar coincidint amb les Decennals de 1991, ara fa 31 anys.