Els Campaners de Valls repiquen manualment les campanes per anunciar les festes

El Toc de Novena és un repic de campanes que realitzen manualment els Campaners de Valls des del punt més alt de l'església de Sant Joan. Ho fan cada dia durant les Decennals, puntualment a les 19 hores. La Novena fa referència a les nou jornades de devoció religiosa que s'exerceix al voltant de les festes de la Mare de Déu de la Candela.

Cada tarda, a les 19.30 hores, els fidels són cridats a l'eucaristia i aquest repic serveix d'avís, d'anunci, mitja hora abans. La protagonista d'aquest toc és ella, la campana Candela.

ddr2

Són les seves segones Decennals, ja que es va instal·lar al campanar més alt de Catalunya durant la darrera edició de les festes de la llum, després que els vallencs de fora vila l'entreguessin com una ofrena a la ciutat.

Fa gairebé dos anys que les campanes de la capital de l'Alt Camp ressonen manualment gràcies al grup de campaners, però aquests dies no treballen en solitari. Per fer repicar campanes també hi són convidats veïns i curiosos que, o bé desitgen viure l'experiència d'estirar la corda o, senzillament, volen gaudir del paisatge que queda als peus d'aquest campanar. Un campanar que enguany celebra 125 anys de la fi de la seva construcció.