La vigília de la Candela brilla amb llum pròpia

Les Decennals han restituït el ritual de la vigília de la Candela després de dècades. La jornada ha començat a la plaça del Blat, on els gegants de la ciutat han rebut a la família dels Robafaves de Mataró.

Tal com diu la llegenda, aquests gegants són els pares del Lladrefaves vallenc i és tradició des dels anys 80 que els del Maresme facin una visita familiar per les Decennals.

La comitiva ha avançat pels carrers del municipi fins al convent del Carme, on s'ha dut a terme la tronada a l'antiga. Un espectacle pirotècnic dirigit pel mestre coeter Joan García Estellés que ha comptat amb gairebé 200 petards encesos amb un reguer de pólvora.

Tronada antiga

Posteriorment, s'han dut a terme sis cercaviles simultànies que han passat per les residències del municipi. Tot i que aquest dimarts encara és laborable a Valls, la població ha respost atreta per la recuperació d'aquest ritual impulsada per la comissió de Cultura Popular de les Decennals.

El ritual de la vigília també compta amb la ballada de l'Àliga davant de la Mare de Déu de la Candela i la representació de la Moixiganga.