El Ball de Cavallets de Valls debuta per les Decennals

Últim assaig del flamant Ball de Cavallets de Valls abans de la seva estrena a la plaça Torrent del Titit. Després d'uns breus parlaments de l'alcaldessa i el president de la Unió Anelles de la Flama, moros i cristians han irromput comandats per un dimoni botarga i el Rei Jaume, respectivament.

Ho han fet davant d'un públic que ha tingut l'oportunitat de gaudir d'aquest debut històric. El Ball de Cavallets és l'últim element del seguici que faltava de la llista que es va idear els anys 80.

La recuperació del seguici vallenc no hauria estat possible sense els esforços que s'han fet des de la Unió Anelles de la Flama. L'entitat compleix 50 anys i volia que l'estrena coincidís amb l'aniversari després de dos anys de feina de documentació i molts entrebancs per la pandèmia.

Vall cavallets

Un dels altres elements clau del debut del Ball de Cavallets ha estat la música. La composició no hauria pogut caure en mans de qualsevol altre que no fos el Cisco Bofarull, que ja havia escrit la resta de melodies del seguici.

El Ball de Cavallets de Valls ha estat apadrinat pel de Sant Feliu de Pallerols i pel Ball de Turcs i Cavallets de Tarragona. Tots ells han contribuït a fer que el primer dia de vida del Ball de Cavallets vallenc fos un dia marcat amb majúscules en la història de la cultura popular del municipi.