El seguici petit de Valls es llueix amb noves incorporacions

Els nous Nans Escolars de Valls s'han estrenat al carrer aprofitant la sortida cerimonial del seguici petit, que s'ha encarregat d'obrir el vessant tradicional de les festes Decennals de Valls. Els nous nans són producte d'un treball conjunt de totes les escoles de Valls. Són dotze personatges contemporanis de la societat vallenca treballats i estudiats durant el curs pels alumnes vallencs. En la seva coreografia incorporen la llengua de signes.


Mulassa petita valls gener 2022

No és l'única novetat d'un seguici festiu que en l'última dècada ha crescut de forma notable amb la incorporació de nous elements i entitats. És el cas per exemple dels gegantons i gegants, rèpliques dels de la ciutat, portats per l'EMD de Picamoixons, el Basilisc Petit, de la Colla Pessigolla, o l'Àliga petita, que tanca el seguici, entre altres.

La sortida ritual del seguici petit s'ha concentrat al passeig dels Caputxins, començant i acabant davant l'església del Lledó. En total hi han participat quinze elements festius, incloent-hi balls, bèsties i gegants. També els nous Nans Escolars, de forma excepcional.