192!! El tarragoní David Martin guanya el concurs de menjar calçots

192 calçots, 2,7 quilos, és el que s'ha cruspit el guanyador de la 36a edició del concurs de menjar calçots en només 45 minuts. Ha estat el tarragoní David Martin. Enguany han competit deu persones, però l'expectació ha estat màxima, amb tota la plaça del Blat plena de curiosos.

Valls s'ha convertit en l'escenari de la tradicional Gran Festa de la Calçotada amb diversos concursos i degustacions relacionades amb aquesta ceba tendra. Unes 20.000 persones s'han passejat pels carrers del municipi i molts han decidit tastar el producte protagonista de la jornada.

foto calçots

A la plaça de l'Oli han cuinat entre 4.000  i 5.000  calçots a les graelles, xifres inferiors a edicions anteriors a conseqüència de la pandèmia.  I amb un bon calçot no i pot faltar una bona salsa. També s'han pogut tastar diferents tipus de salsa romesco per llepar-se'n els dits.

Una festa que enceta la temporada del calçot que s'allargarà fins a l'abril. De fet, el sector preveu vendre entre 10 i 20 milions d'unitats amb la Indicació Geogràfica Protegida (IGP).