Divisió a Valls per una trobada castellera que la COVID fa trontollar

Tot i que les colles vallenques animen a la participació en la trobada castellera de les Decennals arran de les renúncies anunciades de Minyons i Capgrossos i la perspectiva que se n’afegeixin més colles els propers dies, afronten la jornada amb plantejaments diferenciats.

De fet, la Joves ha anunciat que es limitarà a aixecar un pilar, el mínim exigit per l’organització. Ho argumenta advertint que l’actual situació pandèmica desvirtua la capacitat d’assajar en condicions. Des de la Vella, en canvi, es defensa la seguretat dels assajos i es demana a les colles que ja han anunciat la seva renúncia que s’ho replantegin.

La trobada castellera s’ha adaptat per garantir-ne la seguretat sanitària seguint els consells de salut. Entre altres mesures s’ha canviat l’emplaçament previst i s’ha traslladat al passeig de l’estació, amb el doble d’espai que l’aparcament de l’Hort del Carme, tot i que la imatge perdrà potència visual. Entre altres mesures els castellers que hi participin ho hauran de fer amb una mascareta FFP2.

Uns canvis que han convençut el departament de salut per donar-hi el seu aval. També ho veu bé la coordinadora de colles castelleres.

L’organització de les Decennals manté la convocatòria pel 30 de gener i confia que s’aturi el degoteig de renúncies entre la vuitantena de colles inscrites inicialment, que podria fer perillar aquest retrobament casteller.